Γεννήθηκα στις 2 Ιανουαρίου του 1958 στον Πειραιά. Είμαι παντρεμένος, έχω δύο παιδιά, Δικηγόρους, δεν έφυγα ποτέ από τον Πειραιά.

Σπούδασα στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Δημόσιο Δίκαιο, από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είμαι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής. Από το 1990 μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, όπου το 2008 εξελέγην Πρόεδρος, θέση στην οποία παρέμεινα μέχρι το 2014.

Διετέλεσα επίσης Πρόεδρος και Διευθυντής Κατάρτισης Σπουδών του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιά από το 2013 μέχρι και 31/12/2017. Έχοντας θητεύσει σε θέσεις ευθύνης και διοίκησης, έχοντας ασκήσει επί μακρόν επαγγελματική δραστηριότητα και όντας διαρκώς παρών σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δράσεις της πόλης του Πειραιά, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, αισθάνομαι έμπειρος και έτοιμος για να ενώσω τις δυνατότητες και ικανότητες μου με τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που επιδιώκουν τη ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού των πελατειακών σχέσεων και τη ρήξη με την ανευθυνότητα και το λαϊκισμό.